Endetiden er over oss – et skifte er på vei

Jeg er overbevist om at vi lever i en veldig spesiell tid. Uten at jeg skal gå inn i detaljene på alt i denne artikkelen, har jeg lyst å skrive noen linjer om hva jeg tror er i ferd med å skje.

I 2005 spurte jeg Gud om den økonomiske oppgangen vil fortsette. Uten noe spesielle opplevelser konkluderte jeg med at det vil den ikke. I 2006 profeterte pastoren min i Riga Latvia der jeg bodde, at en krise ville komme i 2008. Dette passet godt med det jeg hadde i mitt eget hjerte, og det viste seg at det kom en kraftig krise i 2008. Eiendomsmarkedet falt til langt under halve prisen i Latvia, og det ble veldig vanskelig. Hele verdensøkonomien skaket og det så virkelig ikke bra  ut.

Jeg var sikker på at vi ville få et krakk i 2012 men det gjorde vi ikke, og det var hardt for meg å måtte innrømme at jeg tok feil. Jeg har i ettertid vurdert om jeg tar feil men kommet frem til at jeg tok feil av tidspunktet men tror fortsatt en formidable krise er på vei.

Den økonomiske oppgangen vi ser i USA er basert på at amerikanerne trykker  masse penger. De har mangedoblet mengden dollar som er i omløp de siste årene, og dersom noen av de store nasjonene slik som Kina, Japan og Russland begynner å droppe dollar og amerikanske statsobligasjoner så vil USA få problemer og dollaren vil miste sin verdi. Ellers er det også slik at selv om en del tall i USA peker opp så er situasjonen blant vanlige folk veldig vanskelig. I Europa høres det ut som om ting går greit, men det er egentlig ganske ille. Det er mange ting som vil flyte til overflaten i tiden fremforbi oss.

Egentlig er vi alt inn i en krise men sentralbankene har klart å holde problemene i sjakk. Men i tiden fremfor oss tror jeg vi vil se Europa, Japan og deretter USA krasje økonomisk. I denne rekkefølgen. Jeg kan argumentere for dette scenarioet på mange måter, men David Wilkerson så dette skje for 40 år siden.

David Wilkerson – Visjonen
Jeg ser en fullstendig økonomisk forvirring som rammer først Europa, deretter Japan, USA og deretter alle nasjoner. Det er egentlig ikke en depresjon som jeg ser verden går i møte – men et tilbakeslag som kommer til å berøre levemåten til nesten hver eneste lønnsmottaker i Amerika og verden over. Land som nå er i besittelse av store mengder av penger fra de vestlige land vil også komme i store vanskeligheter. Araberlandene blir særlig hardt rammet. DW 1973

David Wilkerson har fått endel kritikk for at han snakket om dette opp gjennom og det ikke har skjedd. Men mye av det han så og har skrevet i denne boken har alt skjedd. Feks så profeterte han at muren ville falle og at Øst Europa vil åpne seg. Og han så også at det var for en periode og så ville det lukke seg til igjen.  Det moralske forfallet skriver han mye om.  Jeg tror ikke Wilkerson viste når det skulle skje, men at han bar på en byrde i sitt hjerte i alle disse årene inntil han døde.

At vi nå ser Russland reiser seg i aggressivitet og at Amerika har begynt å kutte i budsjettet til militære, er tydelige tegn. Bare siden sommeren 2013 har Obama vist han er svak og ikke har mot til å gjøre noe annet enn å komme med tomme trusler. USA har begynt å kutte i sine militære budsjetter. Ingen tror at USA vil delta aktivt i en til krig. Ikke Putin og ikke noen annen despot rundt i verden, heller ikke i Midt Østen.  Ukraina som har søkt medlemskap i Nato og er partnerland, får ikke noen militær hjelp. Putin kommer til å få viljen sin. Heldigvis er Russland en økonomi som handler med vesten og det er grunnen til at jeg tror at det vil komme en fredelig løsning på krisen i Ukraina. Putin ser gjerne at vesten bidrar med penger i Ukraina og så lenge han ikke mister grepet om Ukraina så går dette seg til på et vis. Men Putin får det nok slik han vil.Presset på de gamle satelitt statene kommer til å øke og når EU går i oppløsning er jeg redd det er game over for vestlig integrering av Øst Europa.  Den nye nasjonalistiske ideologien har med seg den ortodokse kirken, så det kommer til å bli vanskelig å drive menighet i det åpne.

Vel dette er bare litt av det jeg har i hjertet for tiden fremfor oss. Jeg sier ikke Gud har sagt men det kan jo hende at jeg er på rett spor. Se gjerne denne relativt korte videoen av John Paul Jackson. Han gav ut en video  i 2008 som heter «The perfect storm», men dette klippet under er mye kortere og det er interessant å høre hva han sier om Russland. Jeg mener dette klippet er fra tidlig 2012.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X