John MacArthur – en liten kommentar

I min lille gjennomgang  av kalvinisme har jeg tenkt det nødvendig å gå i rette med John MacArthur. Han må være tidenes største kritikker av karismatikk. Nylig skrev han en bok med navn «Strange Fire» og holdt en konferanse med samme navn. Og det er et nådeløst oppgjør med hele den karismatiske bevegelsen.  

Jeg hørte gjennom en tale han holdt i ettertid av Strange Fire konferansen, hvor han går litt gjennom resultatet.  Her bruker han mye tid på å snakke om sine mangeårige observasjoner av den karismatiske bevegelsen, og også sitt eget ståsted. Etter å ha hørt dette måtte jeg bare si, «Far jeg tilgir denne mannen. Dommen tilhører deg men jeg må bare tilgi.»

Jeg oppfatter MacArthur som en konservativ gammel mann som holder fast på de kalvinistiske tradisjonene og den kalvinistiske lære. Han tror ikke at vi trenger noe mer enn Bibelen.  For han er kalvinistisk lære og Bibelen den samme sak. Han tror at det er rett å gå i rette med alle som ikke har samme lære som han selv, og spesielt karismatikere. I sin nidkjærhet for sannheten tror han at han beskytter sin egen bevegelse og hjelper folk ut av en villfarelse.

Hvordan kan jeg bli sint på en slik mann? Jeg kan ikke. Det blir ikke noe oppgjør med MacArthur på min webside.

Men la meg få si en ting. Vi trenger Bibelen. Vi trenger Den Hellige Ånd til å åpenbare det Bibelen sier.  Vi trenger faktisk drømmer og visjoner også. Men det er Den Hellige Skrift som er autoriteten. Alt må prøves på Guds Ord. «Dere farer vill fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft.» (Matt 22:29)

Kalvinistene selv spøker med  «Fader, Sønn og Den Hellige Skrift.» Det syntes kanskje de er morsomt, men jeg syntes det en tragedie. Ikke minst når en ser konsekvensene av en teologi som ikke gir rom for Den Hellige Ånds virke.

John MacArthur er klinkende klar på hva han mener og hva han tror, det skal han ha! Det er mye vanskeligere å forholde seg til Paul Washer. Han står i den samme tradisjonen  men det er det vanskelig å få tak i når en hører på han.

Charisma News har en god artikkel om John MacArthur der forfatteren sier karismatiske ledere burde lese boken for kritikken mot endel i bevegelsen er berettiget.

Legg igjen en kommentar

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X